Исландска боровинкова супа
21 Ноември 2012
2366
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр. пресни боровинки
150 гр. захар
3 с.л. царевично брашно
2 л. вода
Боровинките се пускат във врящата вода и се готвят, докато кожата им се спука (около 5 мин.). Добавя се захарта и се бърка, докато тя се разтопи.
Царевичното брашно се разтваря в 150 мл. студена вода. Добавя се бавно към врящата супа, за да я сгъсти.
Сервира се гореща с лъжичка заквасена сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари