200 г. говеждо месо
по 100 г. свинско и овнешко месо
100 г. шарена сланина
1 ловджийска наденица
4 супени лъжици грах
няколко цветчета карфиол
2 моркова
1 резен керевиз
1 глава кромид лук
2-3 домата
1 скилидка чесън
дафинов лист
2 зърна бахар
6 зърна черен пипер
2 супени лъжици настърган кашкавал
магданоз, сол
Нарязаните на дребно месо и сланина се заливат със студена вода и се кипват. Прибавят се грахът и подправките. Като поомекне месото, се слагат ситно нарязаните моркови, керевиз, лук, домати и карфиол. След омекването па зеленчука се прибавят нарязаната на колелца наденица и чесънът. Чорбата се посолява и подкиселява на вкус и се вари още десетина минути.
Поднася се наръсена с нарязан магданоз и настърган кашкавал. Преди поднасянето месото се отделя от костите.