Испански кифлички

вход през zajenata.bg
Испански кифлички
admin
Добавена от: admin
23091
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша топла вода
1 пакетче суха мая
3 чаши брашно
1/4 чаша захар
1/2 ч.л. сол
4 с.л. разтопено масло
1/2 чаша топло прясно мляко
1 голямо яйце, леко разбито
За плънката:
1/2 чаша (8 с.л.) масло, на стайна температура
1/2 чаша захар
хлебни трохи за поръсване (галета, натрошени бисквити
За топинга (по желание):
1/4 чаша хлебни трохи
1 с.л. захар

В малка купичка смесете топлата вода с маята и 1 ч.л. захар, и разбъркайте добре. Оставете на топло за 5 минути, докато маята шупне.

В купата на миксера пресейте брашното, добавете захарта и солта. Прибавете разтопеното масло, топлото мляко, разбитото яйце и захванатата мая. Объркайте добре с дървена лъжица или шпатула, докато започне да се оформя тесто, като обирате брашното от стените на купата. С приставките за тесто месете около 2 минути (на най-ниската възможна скорост). Тестото трябва да е еластично, но меко на допир, и лесно да се отделя от стените на купата. Прехвърлете готовото тесто в голяма, леко намазнена купа. Обърнете го, така че да се покрие с мазнината от всички страни, след това покрийте купата и оставете да втасва на топло, докато втаса (около 1 час – трябва да удвои обема си).

За плънката: смесете маслото със захарта в почистената купа на миксера. С приставката-лопатка разбийте нан крем, докато се получи пухкава светла смес.

Прехвърлете втасалото тесто върху чист плот и го омесете за 1-2 минути. Тестото трябва да е гладко. Разделете го на 16 еднакви парчета. Разточете всяко парче на малък четириъгълник (около 8х13 см.). Разнесете по 1/2 с.л. от плънката в средата на всяко парче тесто, като оставите ненамазан бордюр около 1 см. по края. Поръсете с хлебните трохи (натрошените бисквити). Завийте на стегнато руло четириъгълника. Поставете всяко руло в покрита с хартия за печене тавичка. Поръсете отгоре с хлебни трохи и захарната смес. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втасват на страна още половин час.

Междувременно загрейте фурната на 160 градуса. Изпечете кифличките за 20 минути в загрятата фурна – повърхността им трябва да стане златисто-кафява.

Поднесете готовите кифлички топли или охладени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft