
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете вътре лука, чесъна, картофите и пиперката. Задушете ги леко, като покриете съда с капак и разбърквате от време на време, за да не загори ястието. Когато картофите са почти сварени, добавете колбаса и маслините. Продължете да готвите, бъркайки, докато всичко е добре омекнало. Подправете на вкус и объркайте вътре магданоза. Междувременно загрейте друг тиган за омлета и загрейте грила.
Разбийте яйцата, добавете малко зехтин в тигана, нагрейте и излейте вътре яйчената смес. Разбъркайте сместа и оставете да се запече отдолу, като в центъра остане течна.
С лъжица нанесете плънката върху омлета и леко разбъркайте в яйцата. Прехвърлете тигана в грила и запечете отгоре, докато яйцата около плънката са запечени добре. Разпределете в чинии и поднесете с прясна салата.