Загрейте зехтина в голям тиган и добавете вътре лука, чесъна, картофите и пиперката. Задушете ги леко, като покриете съда с капак и разбърквате от време на време, за да не загори ястието. Когато картофите са почти сварени, добавете колбаса и маслините. Продължете да готвите, бъркайки, докато всичко е добре омекнало. Подправете на вкус и объркайте вътре магданоза. Междувременно загрейте друг тиган за омлета и загрейте грила.
Разбийте яйцата, добавете малко зехтин в тигана, нагрейте и излейте вътре яйчената смес. Разбъркайте сместа и оставете да се запече отдолу, като в центъра остане течна.
С лъжица нанесете плънката върху омлета и леко разбъркайте в яйцата. Прехвърлете тигана в грила и запечете отгоре, докато яйцата около плънката са запечени добре. Разпределете в чинии и поднесете с прясна салата.
Испански омлет
12 Март 2013
20353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари