Испански тиквички с чесън и подправки

вход през zajenata.bg
За Жената
Испански тиквички с чесън и подправки
1261
Снимков материал: pixabay.com
Испански тиквички с чесън и подправки

Ако изберете обикновени тиквички, вземете такива, които са по-млади: с мека кожа и неузрели семена.

Имайте предвид, че за разлика от версията, с която сме свикнали, в тази рецепта тиквичките се пържат без овалване в брашно. В същото време, преди да поставите шайбите в тигана, е важно да ги подсушите с хартиена кърпа.

Необходими продукти:

  • Тиквички 2 бр.
  • Чесън 3 скилидки
  • Копър 0,5 връзка
  • Сол на вкус
  • Черен пипер (смлян) на вкус
  • Зехтин на вкус


Приготвяне:

Нарежете тиквичките на филийки с дебелина около 1 см.

Подредете в чиния  или дъска и посолете достатъчно обилно от двете страни. Прехвърлете шайбите в гевгир и оставете за 30 минути.

Целият чесън се нарязва на ситно, слага се в купа. Нарежете копъра и добавете към чесъна. Посолете леко, черен пипер на вкус и разбъркайте заготовката за дресинга, като леко втриете сместа.

Поставете тиквичките върху хартиена кърпа, покрийте с втора и подсушете добре. Загрейте зехтина в тиган, сложете тиквичките. Пържете от двете страни до лек загар. Поставете върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.


Изсипете още една супена лъжица зехтин в тигана и добавете чесновата смес там. Пържете при непрекъснато бъркане 20-30 секунди.


Прехвърлете тиквичките в чиния за сервиране и ги полейте с горещия чеснов дресинг.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft