Първо се приготвя шоколадовият крем, т.к. част от него е необходима за тестото
1. В купа на огъня се слагат млякото, захарта, какаото и шоколадът за готвене. Бърка се, докато сместа кипне и се сгъсти (подобно на пудинг).
2. Сгъстената смес оставяме да изстине.
За тестото:
1. Белтъците се разбиват със захарта. След като хубаво бухнат, в тях се добавят брашното, галетата и 4 супени лъжици от крема с шоколад. Портокалът се изцежда. Сокът от портокал се добавя към сместа за тестото. Бърка се с дървена лъжица.
2. Сместа се поставя в тава, покрита с хартия за печене и се пече в предварятелно загрята фурна до готовност (суха клечка).
Приготвяне на крема:
1. Жълтъците се разбиват със захарта. В сместа се добавя маслото и се продължава да се разбива.
2. В разбитата смес се добавя предварително приготвеният крем с шоколад.
3. Разбива се, докато сместа стане хомогенна.
Блатът се разделя на 3 равни части. Върху първата кора се слага 1/3 от крема. Върху него се поставя вторият блат и отново се покрива с крем. Накрая се поставя и последната част от блатовете. Намазва се с последната третина от крема от всички страни.
По желание тортата се украсява със сметана с вкус на шоколад.