Готвенето във всичко друго освен в тиган, който не залепва, рискувате храната ви да залепне. Това може да бъде разочароващо и може да ви убеди да си купите нов тиган. Не го правете, но се научете как да готвите в тиганите, които вече имате, без да се лепят. По-лесно от колкото си мислите!
За да готвите се буквално в какъвто и да било тиган без проблем, той трябва да достигне температура од 160 градуса. С малко повече упражнения, ще научите интуитивно да знаете, кога тавата е достатъчно гореща, а има и един трик който може да ви помогне.
Вземете малко вода и изсипете в тигана. Ако нищо не се случи, тигана е твърде студен. Ако прави мехурчета и се изпарява все още е твърде студено. Но ако направи балончета, които се промъкват през тигана тогава температурата е такава, каквато трябва да бъде.
Ако тази терминология ви обърква, вижте видеото: