400 гр. бисквити
9 кроасана от 60гр.
Бял крем:
1 л прясно мляко
2 пудинга ванилия
4 супени лъжици нишесте
10 супени лъжици захар
150 гр. бял шоколад
150 гр. маргарин
Тъмен крем:
1 л прясно мляко
2 пудинга с вкус на шоколад
150 гр. черен шоколад
4 супени лъжици нишесте
10 супени лъжици захар
150 гр. маргарин
Глазура:
200 гр. течен шоколад
За украсата:
2 пак. сметана на прах с вкус на ванилия
300 мл прясно мляко
2 редчета настърган шоколад
Първо се приготвя белият крем:
От млякото се отделят 150 мл и в тях се разтварят пудингът и нишестето. Останалото мляко със захарта се слага да заври. След като заври, вътре се изсипва предварително разтвореният пудинг с нишестето и се разбърква непрекъснато, докато хубаво се сгъсти. Добавя се шоколадът и отново се разбърква, докато се разтопи. Кремът се сваля настрана да се охлади.
По същия начин се приготвя и тъмният крем. Двата крема се оставят да се охладят. След това и в двата се добавя предварително хубаво разбитият маргарин.
Бисквитите се потапят една по една по за 3-4 секунди в топло мляко и се подреждат ва тортена чиния (5 реда х 7 бисквити). Намазват се с бял крем, след това отгоре се подреждат кроасаните (3х3). Върху тях се поставя шоколадовият крем. Хубаво се изравнява и върху него се нареждат отново бисквити. Последният ред бисквити се маже с предварително разтопен на водна баня течен шоколад.
За украсата 2-те пакетчета сметана се разбиват с млякото. Прави се декорация по желание, като накрая тортата се покрива с настърган шоколад.