За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Истински меки пухчета, тези хлебчета ще ви накарат да си чупвате още и още...
Истински меки пухчета, тези хлебчета ще ви накарат да си чупвате още и още...
23 Април 2016
17137
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В малко топло мляко натрошете маята със захар и една лъжица брашно. Оставете сместа на топло да шупне. В по-дълбока купа пресейте половината от брашното, добавете солта и бакпулвера, разбъркайте добре. След това добавете шупналата мая, олиото, яйчения жълтък, останалото топло мляко, водата и постепенно - другата половина от брашното. Замесете меко тесто, оставете го да втаса за около половин час. Втасалото тесто обърнете върху набрашнена маса, разделете го на 8 равни топки. Всяка топка оформете на малка питка и ги подредете в намазана с олио тавичка. Намажете хлебчетата с леко разбит белтък и ги поръсете със сусам. Оставете ги да престоят 10-тина минути, след това ги изпечете в предварително загрята фурна на 230 ° С за около 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари