Смесете брашното и бакпулвера.
Нарежете маслините, чушките (за предпочитане червени).
Настържете кашкавала.
Обелете наденичките (дебърцини).
С миксер разбийте яйцата на пяна, добавете брашното, смесено с бакпулвера, разбъркайте с миксера до хомогенна смес, след което добавете олиото и отново разбъркайте. Прибавете маслините, разбъркайте и накрая добавете чушките.
Намажете продълговата форма за кекс с масло и я поръсете с брашно (или застелете с хартия за печене). Изсипете вътре половината от сместа, отгоре по дължина поставете двете парчета наденичка, залейте с останалата част от сместа.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190-200 градуса, докато се получи фин кафеникав цвят.
Изпечения кекс извадете от формата, поставете върху решетка, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.
Разрязан е изкушение за окото, но ще зарадва приятно и небцето ви.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Истинско произведение на изкуството - солен кекс Венецианска мозайка
Истинско произведение на изкуството - солен кекс Венецианска мозайка
12 Февруари 2016
18055
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари