500 гр. кори за баница
500 гр. ситно натрошено сирене
360 гр. сметана (20 % масленост)
60 гр. настърган пармезан
1 лъжица сусам
2 яйца
2 с.л. олио
200 мл прясно мляко
1 бакпулвер
4 с.л. пшеничен грис
В купа смесете натрошеното ситно сирене, сметаната, едното яйце, сусама, пармезана и олиото. В друга купа смесете другото яйце, млякото, олиото, бакпулвера и гриса. Първо поставете една кора върху работния плот и я намажете с течната смес. Така оформете общо четири слоя, като мажете всяка кора със същата смес, а върху последната кора поставете плънката от сирене и сметана. Краищата прегънете към вътрешността, за да не изтече плънката при печене, навийте корите на руло и ги подредете в намаслена тава. Постъпете така и с останалите кори, докато материалът се изчерпа. Всяко руло намажете с течната заливка и по желание поръсете със сусам. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса около 30 минути. Нарежете рулата на малки парчета и сервирайте.