Италианска бисквитена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианска бисквитена торта
Италианска бисквитена торта
9440
Италианска бисквитена торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

- бисквити - 200 г

- пълномаслено мляко - 500 мл

- сметана - 150 мл

- прясна жълтъци- 4 бр.

- захар - 150 г

- царевично нишесте - 40 г

- лимонова кора  - от 1 лимон

- орехи- 40 г натрошени (за декорация)

- прясно мляко- 150 мл за потапяне на бисквитките

- кафе еспресо - 50 мл

Начин на приготвяне:

Представям ви традиционна италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, непременно си пригответе, това изкушение от италианската кухня! Първо си приготвяме крем Шантили:

За да направите рецептата за крема Шантили, първо сложете млякото, лимоновата кора и ванилията в тенджерата да стопли без да завира.

В отделен съд смесете жълтъците, захарта, царевичното нишесте.

Добавете черпак от горещото (не врящо) мляко, което сте загрели предварително и разбъркайте с ръчна бъркалка. Сега сложете яйчената смес в дълбок тиган на котлона и разбъркайте, докато кремът придобие правилната консистенция и гъстота . Полученият крем за торта се прехвърля в съд и се покрива със стреч фолио, като се прилепва към крема по обичайният начин.

Следва да разбийте прясната сметана до твърди връхчета. Препоръчвам да разбиете сметаната, когато е много студена и купата, в която ще разбивате също да е студена. Започнете да разбивате с миксера на ниска скорост и постепенно увеличете скоростта, докато сметаната се сгъсти. Когато кремът е напълно студен, добавете сметаната и разбъркайте внимателно.

Добавяйте от сметаната на два-три пъти и разбъркайте в крема с ръчна бъркалка.

Сглобяване на ефектната бисквитена торта:

Изсипете малко крем на дъното на тавата и след това наредете слой бисквити, които предварително сте натопили във прясно мляко (150 мл и кафе еспресо 50 мл ) отново крем и продължете, докато всички съставки се изразходят, като завършите с крем (ако използвате 25 x 15 см тава, ще получите 3 слоя бисквити и 4 слоя крем).

Поръсете готовата торта с орехови смлени ядки и декорирайте на вкус. Покрийте формата със стреч фолио. Поставете тортата без печене в хладилник за поне 3 часа (ако го приготвите ден преди това, е още по-добре). Насладете се!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft