Световно известната италианска кухня е известна с разнообразието от сосове и прости, но много вкусни ястия. Интересно е, че италианците обичат да ядат, но не страдат от затлъстяване.
Работата е там, какви продукти използват: не тестени изделия от магазина, а прясно приготвени тестени изделия, пица не с огромно количество съставки, а тънка и с невероятен сос. Същото важи и за зеленчуците, те трябва да са пресни.
Когато трябва да приготвяте вечерята вкъщи след работа, фурната винаги помага. Ако следите здравето си, все още трябва да стоите на печката, но не за дълго. Пропускането на хранене не е опция, диетичният патладжан е винаги добра опция. Редакторите ни са щастливи да споделят италианската рецепта за патладжан за вечеря.
СЪСТАВКИ
3 патладжана
1 кг домати
100 грама пармезан
100 г моцарела
5 супени лъжици зехтин
1 китка босилек
сол на вкус
пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете доматите в тиган и запържете в продължение на 10 минути, осолени. Може да използвате и консервирани.
Патладжаните се нарязват на тънки филийки с дебелина до 1 см и се осоляват, оставя се за 5 минути, за да се позволи на патладжаните да пуснат сок.
На полусух тиган леко подсушете патладжаните, за да образуват коричка. Солта не е необходима.
Нарежете босилека и настържете пармезана, ситно нарежете моцарелата.
Намажете тавата за печене с масло и загрейте фурната на 180 градуса.
Поставете патладжаните по форма, доматите и босилека отгоре, редувайки слоевете зеленчуци. Поръсете с настърган пармезан и моцарела.
Запеканката се приготвя за половин час.
Патладжаните са сезонен продукт, но можете да ги замразите за зимата без проблем, просто трябва да го направете както трябва .
Споделете рецептата с приятели в социалните мрежи.