Италианската кухня включва не само спагети и пица, но и много вкусни десерти. При това Тирамисуто далеч не е най-вкусния специалитет! Днес ще ви научим как да си направите невероятно деликатна италианска торта с круши , достойна за Боговете. Фин и изискан десерт за любителите на най-вкусния есенен плод.
Италианска торта с круши
Продукти:
За тестото:
150 г брашно
70 г масло
20 г пудра захар
1 яйце
щипка сол
За плънката:
6 круши
150 г захар
75 г масло
Приготвяне:
Първо пригответе тестото.
В купата на блендера смесете брашното със солта и добавете твърдото масло, нарязано на кубчета, заедно с пудрата захар.
Блендирайте всичко, докато получите твърди трохи, след което прибавете и яйцето. Разбъркайте всичко отново.
С ръце оформете приготвеното тесто на топка и увийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилника за 30 минути.
Измийте крушите, отстранете семената.
Сега пригответе карамела. За целта изсипете захарта в сух и студен тиган на тънък слой и сложете на горещ огън. Оставете да се разтопи.
Трябва да се получи светъл карамел.
Не бъркайте, за да не може да кристализира.
Когато цялата захар се разтвори, добавете маслото, нарязано на малки парченца.
Разбъркайте добре със силиконова шпатула и добавете крушите. Оставете ги в карамела за десет минути, крушите трябва да се карамелизират добре.
Поставете пълнежа от круши в силиконова форма за печене или друга форма за печене, покрита с хартия за печене или намазана с мазнина. Отгоре изсипете останалия карамел.
Разточете тестото на слой с дебелина 4 милиметра.
Внимателно го прехвърлете върху карамелизираните круши. За целта можете да използвате точилка. Печете тортата на 180 градуса за 30 минути.
Поднесете я леко охладена, поръсена с пудра захар и за разкош - с топка ванилов сладолед!