1 опаковка (сурова) наденица (5 щафетки, около 500 гр.)
настъргани моркови - около 200 гр.
1 средна глава лук, нарязана
3 стръка целина, нарязани на тънко
2-3 скилидки чесън, счукан
1 връзка пресен магданоз, накълцан
1 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
1 консерва от 420 гр. дребен бял боб, измит добре
1 ч.л. червен пипер
1 консерва от 420 гр. нарязани домати
1 л. пилешки бульон (домашен или от консерва)
2 чаши вода
180-220 гр. дребни макарони
Нарежете наденицата на кръгчета около 1-2 см. Запържете ги в 1 с.л. зехтин в голяма тенджера с дебело дъно. Щом покафенее наденицата, прибавете 1 ч.ч. настъргани моркови, лука и целината. Гответе до омекване - около 4 минути. Прибавете чесъна и 1 с.л. доматено пюре. Объркайте и оставете да се затоплят продуктите около 1 минута, след което добавете нарязаните домати, магданоза, червения пипер и боба, и отново разбъркайте.
Изсипете в тенджерата пилешкия бульон и водата. Объркайте добре. Добавете макароните и оставете сместа да заври. Оставете я да ври на умерен огън (не много бурно).
Макароните трябва да са готови след 10-15 минути - проверете с вилица.
По желание може да добавите сол, но супата и така е достатъчно ароматна.
Готовата супа поднесете с хрупкав хляб и по желание - с настърган пармезан.