Италианска салата Панцанела
3 Юли 2012
24652
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 големи месести домата (може да замените с нарязани на половинки чери доматчета)
1 суха франзела или чабата
зехтин, балсамов оцет
сол, черен пипер
няколко листа пресен босилек, нарязани на парченца
по желание - зелен лук, нарязан на ситно
Доматите се обелват, може да се почистят и от семките, и се нарязват на средно големи карчета. Хлябът се нарязва на кубчета. Смесват се и се овкусяват с подправките, зехтина и оцета. Оставя се да престои около 30 мин, за да може хлябът да попие от сосовете.
По желание могат да се добавят нарязани на шайби обезкостени черни маслини, кубчета сирене фета., нарязана на кубчета обелена и без семки краставица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари