Десерт от Боговете! Италианска ягодова торта с бишкоти - изключителна и за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Десерт от Боговете! Италианска ягодова торта с бишкоти - изключителна и за нула време:
Десерт от Боговете! Италианска ягодова торта с бишкоти - изключителна и за нула време:
11101
Десерт от Боговете! Италианска ягодова торта с бишкоти - изключителна и за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Възползвайте се максимално от ягодите, докато са още на пазара и пригответе неустоим италиански десерт с ягоди . Приготвя се за отрицателно време, много лесно и просто. Ето какво ви трябва за тази Италианска торта за 3 минути :

Италианска ягодова торта за 3 минути

Продукти: 

300 мл сладкарска сметана (вече подсладена, а ако не е добавете 2 супени лъжици пудра захар или на вкус)

800 г + 150 г пресни ягоди (или плодове по избор, малини, горски плодове, банани..

)

300 г бишкоти (може и бисквити) и пудра захар за поръсване

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте сладката сметана, която трябва да е студена, от хладилника. Бие се с миксер, докато се сгъсти. Измийте ягодите под студена течаща вода и ги почистете от дръжките.

разбита сметана

ягоди пасиране

Сложете 800 грама ягоди в по-дълбок съд и ги разбийте с пасатор, докато получите гъста каша. Нарежете останалите 150 г ягоди на малки кубчета. Добавете ягодовото пюре към разбитата сметана.

ягодово пюре

ягодова сметана

Разбийте с миксер на ниска скорост, докато двете съставки се смесят. Ще получите полутечна кремообразна смес. Добавете нарязаните ягоди и разбъркайте с лъжица или шпатула. Пригответе средно голяма форма и я покрийте от всички страни с найлоново фолио.

бишкотена торта

Фолиото трябва да стърчи от четирите страни на формата, за да може тортата да се обърне по-лесно по-късно. Подредете слой бишкоти на дъното. Ако използвате тънки бисквити, тогава ще ви трябват два слоя (но бишкотите са най-подходящи за тази торта).

Изсипете отгоре цялата ягодова смес, разпределете равномерно и заравнете, след което наредете нов ред бишкоти/бисквити отгоре. Покрийте тортата хубаво с фолиото и я приберете във фризера за около 4 часа.

бишкотена торта с ягоди

торта с бишкоти и ягоди

През това време тортата ще се стегне и бишкотите ще поемат излишната влага. Можете също така лесно да премахнете тортата от фолиото. Обърнете бишкотената торта внимателно върху десертна чиния и отгоре поръсете с пудра захар.

италианска бишкотена торта

италианска торта с ягоди

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft