Възползвайте се максимално от ягодите, докато са още на пазара и пригответе неустоим италиански десерт с ягоди . Приготвя се за отрицателно време, много лесно и просто. Ето какво ви трябва за тази Италианска торта за 3 минути :
Италианска ягодова торта за 3 минути
Продукти:
300 мл сладкарска сметана (вече подсладена, а ако не е добавете 2 супени лъжици пудра захар или на вкус)
800 г + 150 г пресни ягоди (или плодове по избор, малини, горски плодове, банани..
300 г бишкоти (може и бисквити) и пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте сладката сметана, която трябва да е студена, от хладилника. Бие се с миксер, докато се сгъсти. Измийте ягодите под студена течаща вода и ги почистете от дръжките.
Сложете 800 грама ягоди в по-дълбок съд и ги разбийте с пасатор, докато получите гъста каша. Нарежете останалите 150 г ягоди на малки кубчета. Добавете ягодовото пюре към разбитата сметана.
Разбийте с миксер на ниска скорост, докато двете съставки се смесят. Ще получите полутечна кремообразна смес. Добавете нарязаните ягоди и разбъркайте с лъжица или шпатула. Пригответе средно голяма форма и я покрийте от всички страни с найлоново фолио.
Фолиото трябва да стърчи от четирите страни на формата, за да може тортата да се обърне по-лесно по-късно. Подредете слой бишкоти на дъното. Ако използвате тънки бисквити, тогава ще ви трябват два слоя (но бишкотите са най-подходящи за тази торта).
Изсипете отгоре цялата ягодова смес, разпределете равномерно и заравнете, след което наредете нов ред бишкоти/бисквити отгоре. Покрийте тортата хубаво с фолиото и я приберете във фризера за около 4 часа.
През това време тортата ще се стегне и бишкотите ще поемат излишната влага. Можете също така лесно да премахнете тортата от фолиото. Обърнете бишкотената торта внимателно върху десертна чиния и отгоре поръсете с пудра захар.