Италианска торта от Верона

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Италианска торта от Верона
Италианска торта от Верона
admin
Добавена от: admin
8470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кръгъл лист бутер тесто
3 яйца
150 гр. захар
1 ванилова захар
100 гр. масло
100 гр. смлени бадеми
100 гр. счукани бисквити амаретини (с бадем)
170 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица ром или ликьор амарето 

Тази торта произхожда от италианския град Верона, за първи път е приготвена от сладкар от този град, който я нарекъл с това име. 
Разтопете маслото на слаб огън и оставете да изстине. 
В купа смесете брашното, бакпулвера, бадемите и бисквитите. 
Поставете бутер тестото заедно с хартия за печене в тава с диаметър 26 см. и набодете добре с вилица. Ако искате тортата да е малко по-висока, може да използвате и тава с диаметър 24 см. 
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. 
През това време разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, така че да се получи кремообразна пухкава смес. Прибавете охладеното масло и отново разбийте, за да се смесят добре. Накрая добавяте смесените сухи съставки и рома или ликьора и разбийте до гладка смес. 
Сместа изсипете над бутер тестото и изравнете. Краищата на тестото леко завийте над пълнежа. Отгоре поставете няколко бадема за украса. 
Сложете тортата да се пече около 30-35 минути или проверете готовността с клечка. 
Тортата оставете да изстине и след това поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft