Тази торта произхожда от италианския град Верона, за първи път е приготвена от сладкар от този град, който я нарекъл с това име.
Разтопете маслото на слаб огън и оставете да изстине.
В купа смесете брашното, бакпулвера, бадемите и бисквитите.
Поставете бутер тестото заедно с хартия за печене в тава с диаметър 26 см. и набодете добре с вилица. Ако искате тортата да е малко по-висока, може да използвате и тава с диаметър 24 см.
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
През това време разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, така че да се получи кремообразна пухкава смес. Прибавете охладеното масло и отново разбийте, за да се смесят добре. Накрая добавяте смесените сухи съставки и рома или ликьора и разбийте до гладка смес.
Сместа изсипете над бутер тестото и изравнете. Краищата на тестото леко завийте над пълнежа. Отгоре поставете няколко бадема за украса.
Сложете тортата да се пече около 30-35 минути или проверете готовността с клечка.
Тортата оставете да изстине и след това поднесете.
Италианска торта от Верона
28 Октомври 2014
8470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари