Пастетът от черен дроб е най-доброто за сандвичи. Много лесно е да приготвите нежен пастет, обаче има няколко трика, за да го направите идеален.
Пастет с пилешки дробчета с лук
Днес ще приготвим класически пастет отчерен дроб с най-простите и достъпни съставки.
Как да готвите пастет с пилешки дробчета, така че да впечатли приятно всички гости, прочетете по-долу. Ще споделим и някои неочевидни тайни за готвене.
Можете да допълните трапезата си за Нова година не само с пастет, но и с други необичайни закуски и намазки. Тези сандвичи ще задоволят и най-взискателния вкус.
А за частта от гостите, която не консумира месо, препоръчваме да приготвите топки от моркови и цвекло . Това е истинска украса за новогодишната трапеза!
СЪСТАВКИТЕ
500 г пилешки дробчета
350 г лук
150 г масло
2 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
20 г захар
1 ч.л. мащерка
индийско орехче
ПОДГОТОВКА
Измийте добре дробчетата и ги почистете добре. За да не е горчив пастетът, накиснете ги в мляко за около час.
Сега дробчетата трябва да са добре запържени в зехтина. Преди да сложите в тигана, поръсете ги със захар. След пърженето ги осолете добре.
Нарежете лука на кубчета и поставете в същия тиган, където преди това изпържихте дробчетата. Трябва да се прехвърлите в отделен контейнер.
След като запържите лука за 5 минути, добавете към него захар, сол, подправки и оцет.
Сложете дробчетата, лука и 100 г масло в съда на блендера. Смесете добре всички съставки.
Поставете пастета в подходящ съд, отгоре изсипете разтопеното масло и оставете в хладилника.
След ден извадете и сервирайте на масата. Сандвичите с пастет може да се сервират с кисели краставички.
Рецептата може да се подобри малко, ако харесвате моркови. В този случай може да се настържат на едро ренде и да се добавят към дробчетата в големи количества. За това лукът и морковите могат да бъдат пържени в масло.
© Depositphotos
Пастетът не е най-полезното ястие по отношение на баланса на хранителните вещества и съдържанието на мазнини, но е подходящ за празниците. Понякога можете да се зарадвате с такава вкусна и деликатна закуска.