Италиански пастет превърна гостите ми в абсолютни фенове на кухнята ми-Ето как ги спечелих!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански пастет превърна гостите ми в абсолютни фенове на кухнята ми-Ето как ги спечелих!
Италиански пастет превърна гостите ми в абсолютни фенове на кухнята ми-Ето как ги спечелих!
4560
Италиански пастет превърна гостите ми в абсолютни фенове на кухнята ми-Ето как ги спечелих!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пастетът от черен дроб е най-доброто за сандвичи. Много лесно е да приготвите нежен пастет, обаче има няколко трика, за да го направите идеален.

Пастет с пилешки дробчета с лук

Днес ще приготвим класически пастет отчерен дроб с най-простите и достъпни съставки.

Пастет с пилешки дробчета с масло , лук и оцет може да бъде чудесно допълнение не само към случаен обяд. Новогодишното меню може да бъде разширено и със сандвичи с пастет, украсени със стръкове зелени подправки.


Как да готвите пастет с пилешки дробчета, така че да впечатли приятно всички гости, прочетете по-долу. Ще споделим и някои неочевидни тайни за готвене.

Можете да допълните трапезата си за Нова година не само с пастет, но и с други необичайни закуски и намазки. Тези сандвичи ще задоволят и най-взискателния вкус.

А за частта от гостите, която не консумира месо, препоръчваме да приготвите топки от моркови и цвекло . Това е истинска украса за новогодишната трапеза!


СЪСТАВКИТЕ

500 г пилешки дробчета

350 г лук

150 г масло

2 с.л. зехтин

2 с.л. оцет

20 г захар

1 ч.л. мащерка

индийско орехче

ПОДГОТОВКА

Измийте добре дробчетата и ги почистете добре. За да не е горчив пастетът, накиснете ги в мляко за около час.

Сега дробчетата трябва да са добре запържени в зехтина. Преди да сложите в тигана, поръсете ги със захар. След пърженето ги осолете добре.

Нарежете лука на кубчета и поставете в същия тиган, където преди това изпържихте дробчетата. Трябва да се прехвърлите в отделен контейнер.

След като запържите лука за 5 минути, добавете към него захар, сол, подправки и оцет.

Сложете дробчетата, лука и 100 г масло в съда на блендера. Смесете добре всички съставки.

Поставете пастета в подходящ съд, отгоре изсипете разтопеното масло и оставете в хладилника.

След ден извадете и сервирайте на масата. Сандвичите с пастет може да се сервират с кисели краставички.

Рецептата може да се подобри малко, ако харесвате моркови. В този случай може да се настържат на едро ренде и да се добавят към дробчетата в големи количества. За това лукът и морковите могат да бъдат пържени в масло.

© Depositphotos
Пастетът не е най-полезното ястие по отношение на баланса на хранителните вещества и съдържанието на мазнини, но е подходящ за празниците. Понякога можете да се зарадвате с такава вкусна и деликатна закуска.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft