Италиански пухкав кекс наслада-Лесна рецепта за минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански пухкав кекс наслада-Лесна рецепта за минути
Италиански пухкав кекс наслада-Лесна рецепта за минути
10628
Италиански пухкав кекс наслада-Лесна рецепта за минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кексовете са домашен деликатес, въплъщение на изобретателността на способната домакиня . Когато няма много съставки за изискана храна под ръка, грижовната съпруга винаги ще може да приготви вкусни кифлички.

Италианците са весели хора, които не са свикнали да отделят много време за готвене. Тяхната кухня ще се хареса на всички, които харесват обилна и вкусна храна. Това се отнася не само за лазанята и пицата, но и за сладкишите.

Италиански кекс
Лесно, просто и бързо - характеристика на италиански класически пай без пълнеж. Кексът с дванадесет лъжици се приготвя малко по-дълго от половин час, ако имате миксер под ръка. Ако нямате миксер, няма значение, готвенето ще отнеме не много повече време.

СЪСТАВКИ

  • 12 супени лъжици захар
  • 12 супени лъжици слънчогледово олио
  • 12 супени лъжици мляко
  • 12 супени лъжици брашно
  • 3 яйца
  • 1 щипка сол
  • 1/2 лимон
  • 8 г бакпулвер
  • 150 г заквасена сметана
  • 3 супени лъжици пудра захар

ПОДГОТОВКАРазбийте яйцата със сол, докато леко побелеят.
Добавете захарта към яйчената маса и разбийте в продължение на 2 минути с миксер.
Смесете яйчената смес с мляко, растително масло, брашно. Добавете бакпулвер и сок от половин лимон, разбъркайте всичко до гладкост.

Покрийте дъното на тавичката с пергамент, диаметърът на формата е 22 cm.Изсипете тестото във формата и печете кекса във фурната , загрята до 180 градуса, 35 минути. Може да се изпече и на бавна готварска печка, в режим „печене“, където кексът ще се пече 1 час.
Изчакайте кексът да изстине, след това внимателно извадете от формата и прехвърлете в широка чиния или съд за кекс.

Смесете сметаната със захарта за глазура.Разстелете сметаната отгоре на кекса и гарнирайте с плодове, ако имате такива.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft