Този сладкиш е вдъхновена от италианската кухня.
Лесно се готви, а семейството Ви ще бъде заинтригувано от миризмата в кухнята и вкуса!
150 гр маргарин
250 гр брашно
200 гр захар
100 гр грубо нарязани бадеми
50 гр сухо грозде
2 яйца
1/2 пакетче прах за сладкарски
малко сол
настъргани кори от портокал
2-3 супени лъжици ликьор от бадеми
Първо разтопете маргарин и го оставете да се охлади.
В един съд смесете ги всички сухи съставки , а след това добавете яйцата, ликьора и най-накрая и маргарина. Хубаво разбийте с бъркалка.
Сместа изсипете в тиган покрит с хартия за печене.
Поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути.
Изпечения сладкиш извадете от тигана и оставете за няколко минути да се охлади. След това нарежете на правоъгълници и оставете хубаво да се охлади.
Добър апетит!