500 гр. тесто за пица (домашно или от магазина)
2 ч.л. зехтин
500 гр. сурова наденица с подправки, обелена
1/2 чаша нарязани пиперки (може леко пикантни)
6 големи яйца, леко разбити и овкусени със сол и черен пипер
2 малки топки прясна моцарела (около 250 гр.)
1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
1/2 чаша ситно накълцан магданоз
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете решетката в средата. Разточете тестото на четириъгълник с размери около 25х30 см. и поставете върху плитка и широка тавичка, предварително намазнена. Покрийте с кухненска кърпа, докато приготвяте плънката.
В дълбок съд на умерен огън загрейте зехтина. Сложете вътре наденицата и с дървена лъжица я натрошете на малки парченца. Пържете около 8-10 минути, докато наденицата покафенее и стане хрупкава. Добавете нарязаните чушки и отново задушете 2-3 минути. Прибавете яйцата, моцарелата, пармезана и магданоза. Задушете и тях 2-3 минути, като бъркате неколкократно. Яйцата трябва да са отчасти готови, а сиренето – отчасти стопено и да се точи. Не пържете много, за да не стегнат напълно яйцата и да не стане сместа суха. Оставете плънката да изстива 5-7 минути.
Разпределете плънката върху тестото, като оставите бордюр около 2,5 см. от всички страни на тестото. Прегънете късите страни на тестото върху плънката, след това завийте на руло. Обърнете го с шева надолу и поставете тавичката с хляба на средна скара във фурната. Намажете повърхността на рулото със зехтин и поръсете с черен пипер.
Печете хляба 20-25 минути, или докато стане златисто-кафяв и с хрупкава коричка. Охладете го леко, преди да поднесете.