Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10 - 15 минути).
Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
Тестото се разделя на 10 части по 80 гр. и се оформя във вид на питки. Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава. Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват. "Почиват" около 30 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 - 6 минути. След което фурната се намалява до 200 С и се пекат още 10 минути до златист
Италиански царевични питки
30 Януари 2012
45812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари