Италиански ябълков пай, който се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански ябълков пай, който се топи в устата!
Италиански ябълков пай, който се топи в устата!
5209
Италиански ябълков пай, който се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 

Необходими продукти:

  • 3 ябълки
  • сока от половин лимон
  • 2 супени лъжици захар
  • 100 грама сладко от боровинки

За тестото: 

  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 120 грама захар
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 100 милилитра олио
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 180 грам брашно
  • 10 грама бакпулвер

Начин на приготвяне:

Измийте, срежете и нарежете ябълките на кубчета. Сложете в тиган, поставете на котлона и полейте с лимоновия сок и захарта.

Разбъркайте и гответе на силен огън за няколко минути или докато водата се изпари напълно. След като това стане, свалете.

В купа разбийте яйцата заедно със солта до разпенване. След това сипете ванилията и захарта и бийте до побеляване. След като това стане, сипете олиото и прясното мляко и смесете. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и прибавете към яйчната смес. Бийте до получаване на еднородна смес.

Вземете форма за печене, намажете с малко мазнина и набрашнете. Сипете тестото заравнете и с лъжица нанесете по цялата повърхност сладкото от боровинки. Над него разпределете ябълките.

Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 35 минути или до суха клечка. Извадете, охладете и махнете формата. Поставете в съда за сервиране и поръсете с пудра захар. Нарежете и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft