Необходими продукти:
- 3 ябълки
- сока от половин лимон
- 2 супени лъжици захар
- 100 грама сладко от боровинки
За тестото:
- 2 яйца
- щипка сол
- 120 грама захар
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 100 милилитра олио
- 50 милилитра прясно мляко
- 180 грам брашно
- 10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне:
Измийте, срежете и нарежете ябълките на кубчета. Сложете в тиган, поставете на котлона и полейте с лимоновия сок и захарта.
В купа разбийте яйцата заедно със солта до разпенване. След това сипете ванилията и захарта и бийте до побеляване. След като това стане, сипете олиото и прясното мляко и смесете. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и прибавете към яйчната смес. Бийте до получаване на еднородна смес.
Вземете форма за печене, намажете с малко мазнина и набрашнете. Сипете тестото заравнете и с лъжица нанесете по цялата повърхност сладкото от боровинки. Над него разпределете ябълките.
Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 35 минути или до суха клечка. Извадете, охладете и махнете формата. Поставете в съда за сервиране и поръсете с пудра захар. Нарежете и поднесете.