Италиански ябълков сладкиш на трохи - нежно-хрупкав и сладко-кисел. Върховно блаженство:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италиански ябълков сладкиш на трохи - нежно-хрупкав и сладко-кисел. Върховно блаженство:
Италиански ябълков сладкиш на трохи - нежно-хрупкав и сладко-кисел. Върховно блаженство:
16958
Италиански ябълков сладкиш на трохи - нежно-хрупкав и сладко-кисел. Върховно блаженство:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковите сладкиши са сред най-любимите домашни десерти. Съчетанието на ароматния плод с нежното, пухкаво тесто, създава вкусови усещания, които галят небцето.

Днес сме ви приготвили едно италианско изкушение - хрупкав ябълков сладкиш с маслени трохи ! Върховна комбинация от меки ябълки и хрупкавия вкус на тесто и ядки. Ето и рецептата за италиански ябълков сладкиш на трохи :

Италиански ябълков сладкиш на трохи

Продукти:

4 големи ябълки

1 яйце

130 гр. студено масло

1 с.л. портокалови корички

1 ч.л. бакпулвер

150 гр. захар

350 гр. брашно

1/2 ч.ч. лешници

щипка сол

1 с.л. ванилова захар

пудра захар на вкус

Приготвяне:

Изсипете брашното в купа, добавете бакпулвера, щипка сол и разбъркайте.

Добавете студеното масло, нарязано на парчета, и стрийте с пръсти на трохи.

В отделна купа сложете яйцето и 120 гр. захар (заделете 30 грама за задушаване на ябълките). Разбийте хубаво.

Смесете маслено-брашнената смес с яйчената. Трябва да се получи тесто, наподобяващо на трохи.

Обелете ябълките, нарежете ги на малки кубчета. Добавете портокалова коричка и разбъркайте.

Сложете останалата захар (30 g) в тиган. Разтопете захарта в тигана, след което добавете ябълките и варете до омекване.

ябълки в тиган

Разделете тестото на две части. Покрийте форма с пръстен с хартия за печене. Изсипете една част от тестото във формата, изравнете и леко натиснете.

Сложете ябълковата смес отгоре и заравнете.

ябълков сладкиш във форма

Към втората част на тестото добавете изпечените и нарязани лешници.

Върху ябълковата маса изсипете тестото с лешниците (което наподобява трохи). Поръсете повърхността на сладкиша с ванилена захар.

ябълков сладкиш на трохи

Изпечете в предварително загрята фурна на 180-190 C до златисто кафяво.

Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft