Италианските баби знаят тайната на идеалното тесто за пица - ето как да стане тънко, хрупкаво и за нула време.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианските баби знаят тайната на идеалното тесто за пица - ето как да стане тънко, хрупкаво и за нула време.
Италианските баби знаят тайната на идеалното тесто за пица - ето как да стане тънко, хрупкаво и...
53948
Италианските баби знаят тайната на идеалното тесто за пица - ето как да стане тънко, хрупкаво и за нула време.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой ли не обича пица? Това удоволствие от тесто и сочна плънка и традиция във всеки италиански дом. Италианските сеньори или възрастни дами крият своите семейни рецепти ревностно - всяка област си има своя традиционна рецепта за приготвяне на любимите паста и пица.

Днес сме ви приготвили истински подарък, ако сте любител на италианското - любимото тесто за пица на италианските баби . Приготвя се изключително бързо и лесно, и е без мая. Пицата, приготвена с това тесто без мая , става тънка и хрупкава. Непременно опитайте - ще останете очаровани! Ето как се прави традиционно италианско тесто за пица без мая:

Тесто за пица без мая

Продукти:

1,5 чаша брашно

4 супени лъжици растително масло (зехтин за предпочитане)

1 ч.л.бакпулвер

0,5 ч.л.сол

100 мл вода

Приготвяне:

Пресейте брашното. В удобен съд смесете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Разбъркайте всичко добре.

пресято брашно

Изсипете сухите съставки в дълбока купа, в която ще замесите тестото. В центъра направете малко кладенче и изсипете в него водата и растителното масло (можете да го замените с олио).

замесване тесто

Омесете тестото, първо с лъжица, а след това с ръце. Месете, докато се образува еднородна, гладка топка. Тестото трябва да е меко и еластично.

топка тесто

Оставете тестото да престои половин час и смело изпечете от него вкусна и ароматна пица, добавяйки доматен сос и любимите си съставки.

тесто за пица

От тези съставки можете да разточите тесто с дебелина 2-3 мм върху 1 лист за хартия печене. Пицата от това тесто трябва да се пече във фурната за 10-15 минути при температура 180 градуса. Също така тестото е много подходящо за приготвяне на пица в тиган.

пица доматен сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft