Истински италиански специалитет... Пробвали ли сте го? Говори се, че само професионалисти могат да го готвят на Апенинския полуостров. Но ние сме сигурни, че ще се справите със задачата не по-лошо от италианците. И така, ние ще го наречем свинско руло, малко да побългарим нещата.
Ароматно, апетитно, с хрупкава коричка, разнообразие от подправки и дори кора на портокал .
Съставките
Свинско 1–1,5 кг
Зехтин на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
градински чай 2 с.л. л.
розмарин 2 с.л. л.
кора от портокал 3 супени лъжици
чесън 6 скилидки
Семена от копър 2 с.л.
подготовка
Вземете свинско месо. Изплакнете под течаща вода. Направете един дълбок разрез на няколко сантиметра от ръба.
Разгънете го на филийка. Направете дълбок разрез, успореден на масата.
След това направете коси разрези, където слоят е още по-дебел. Това е необходимо, за да може месото да се маринова по-добре.
Намажете приготвеното месо със зехтин. Не забравяйте да го осолите.
Поръсете слой черен пипер, копър, нарязан розмарин и градински чай. Нарежете чесъна. Поръсете месото с тях и портокалова коричка.
Сега внимателно навийте плътно рулото.
Поръсете със сол и останалите подправки
Вържете го с канап и изпратете до хладилника. Оставете го там за 3-4 часа. Идеален вариант е през нощта. В този случай е по-добре да го поставите на скарата.
Задайте температурата на фурната на 250 ° C. Намажете тавичката със зехтин. Поръсете също с олио самото месо. Сложете във фурната за 20 минути. След това намалете температурата във фурната до 120 ° C и печете още 60 минути.
Покрийте рулото с фолио за още 10 минути. Готово!
Всеки регион на Италия го приготвя по собствена рецепта. Всяка домакиня също се опитва да експериментира, като добавя подправките си. Независимо от това, колкото и различни да са рецептите, градинският чай и розмаринът са основни съставки . Можете също така да увиете рулото с ивици бекон. Това е висококалорично ядене, но понякога можете да си го позволите, нали? Не забравяйте да кажете на приятелите си за рецептата за ново руло!