Като бяхме в Италия ги имаше навсякъде по магазините, но бяха доста скъпички, но леля ми ме открехна на рецептата и сега си ги правя тук у дома по оригинална рецепта. Тези бисквитки са страхотни, сигурни сме, че ще ги харесате
Италианците стигнаха до върха в създаването на прости, на пръв поглед десерти, от които впоследствие става невъзможно да се откажете. Kantuchchi - два пъти печени бисквити, наподобяващ крутони. При първата захапка осъзнавате, че деликатесът има изненадващо топяща се структура. В Италия cantucci се сервира не само за чай или кафе, но и за десертни вина като мезе.
Така че, съставките са на разположение, подготовката е проста (но не и без някои особености). Добрата новина е, че винаги можете да си играете с вкусове. Днес това са лешници и шоколад , утре добавяте цитрусови кори и сушени плодове, ден след ден може да променяте рецептата и вариациите
съставки
Пшенично брашно 400 g
захар 200 g
Яйце 3 броя
масло 65 g
сода или бакпулвер 1 ч. Л.
сол 1 щипка
Ванилия 1 ч. Л.
лешник 150 g
Шоколадови късчета 60 g
подготовка
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцата, разбъркайте внимателно с размахване. Към сместа, пресейте брашното с бакпулвера, добавете сол, ванилията, шоколадови парченца и ядките. Масата се разбърква добре. Тестото ще бъде доста лепкаво, но не добавяйте брашно към него, в противен случай вкусът и текстурата на готовите кантучи ще се промени
Разделете тестото на три части. Оформете продълговати барове, прехвърлете ги в тавичка, покрита с пергамент. Печете на 180 градуса за 25 минути.
Охладете изпечените барове леко, след това нарежете диагонално на филийки с дебелина до 1,5 см. Разстелете ги върху тавичката с разреза нагоре и печете във фурната за още 10 минути.
Охладете готовите кантучи под кърпа.
Съветът ни е, ако добавите към брашното 2 супени лъжици какао на прах ще получете шоколадови cantucci . Подправките няма да бъдат излишни: канела, индийско орехче, джинджифил. Готовите италиански бисквитки може да съхранявате до три месеца в кутия или стъклена кутия. Така че смело двойно и дори тройно си направете, за да се насладите на вкуса на фантастичният деликатес за по-дълго време. В допълнение, подходящо опаковани, cantucci е отличен подарък. Моля, споделете с приятелите си рецептата!