Италианците го обожават - върховно Тирамису от стар козунак. Попива перфектно крема и става божествено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианците го обожават - върховно Тирамису от стар козунак. Попива перфектно крема и става божествено:
Италианците го обожават - върховно Тирамису от стар козунак. Попива перфектно крема и става...
8794
Италианците го обожават - върховно Тирамису от стар козунак. Попива перфектно крема и става божествено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За какво можем да използваме стария козунак от Великден ? Вече ви дадохме идеята за пържени филийки от козунак, както и Крем-карамелена пита от стария козунак. А днес имаме за вас една върховна наслада - Тирамису от стар козунак ! Вкусът му е мек и размазващо нежен, буквално се топи в устата на всяка хапка.

Ето и рецептата за това козуначено тирамису :

Тирамису от стар козунак

Продукти:

1 козунак от около 400-500 гр.

300 г силно кафе

3 супени лъжици ароматен алкохол

500 г маскарпоне

300 гр. сметана 33%

100 г пудра захар

2 с.л. какао на прах

Приготвяне:

Сварете 350-400 мл силно шварц кафе. Смесете го с алкохола (най-добре Амарето,  Марсала или друга ароматна напитка).

Нарежете сухия козунак на ивици, така че да приличат на бишкоти.

Пригответе бърз крем: смесете маскарпоне и пудра захар. Разбийте сместа, докато стане кремообразна.

Сега разбийте на висока скорост много студената сметана. Бийте я до пухкав крем.

На 2-3 дози прибавете крема в маскарпонето, като разбърквате внимателно и се опитвате да не спадне пухкавостта на крема. Вместо маскарпоне можете да използвате друго крема сирене, например Филаделфия.

В подходяща форма поставете на дъното ред от ивиците козунак, напоени в ароматното кафе.

Отгоре разпределете половината от крема маскарпоне и сметана.

Върху крема наредете втори пласт от козунак и кафе. Там, където е била коричката на козунака, надупчете с клечка за зъби, за да се напои по-добре. 

Най-отгоре разпределете останалия крем.

Финалният щрих, без който тирамису не е тирамису: щедър слой какао на прах. След като поръсите десерта с какао, го поставете в хладилника за 3-4 часа, за да се напои добре и се хомогенизират вкусовете. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft