Тази рецепта няма как да не ви допадне, защото е изключителна и лесна, а в това забързано ежедневие определено се нуждаем точно от такива
За да се насладите на истинска пица, отидете в Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните хора казват, че тази ароматна храна е предшественик на известната пица . Вкусът й е по-добър, когато се пече с моцарела.
Тънката фокача със сирене е малко като италианската пица, но без домати и сос. У дома често се сервира като основно ястие, а можете да се насладите и като лека закуска между обяд и вечеря.
съставки
Пшенично брашно 500 g
прясно мляко 300 ml
захар 25 g
мая 5 g
сол 2 щипки
масло 80 g
Яйце 2 броя
моцарела 200 g
подготовка
Смесете в дълбок съд 250 мл топло мляко, захар и мая. Отделно, чукнете едно яйце и добавете към млечната смес.
Пресейте брашното, разбъркайте с щипка сол. Добавя се към млечната маса. Замесете тестото. Добавете маслото при стайна температура и отново замесете. Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато количеството тесто се удвои.
Междувременно моцарелата се нарязва на тънки ивици.
С помощта на нож направете парчета в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново бухне
Разбийте яйце с 2 супени лъжици мляко и щипка сол. Намажете с млечно-яйчната маса. Печете италианската фокача за 15 минути при 200 ° С.
Класическият вариант е плоска питка напоена с маслиново масло. Нашата рецепта за фокача осигурява импрегниране на сиренето.
Отпечатайте рецептата или я добавете към отметките си, защото искате да следвате инструкциите й повече от веднъж.