Италианците купуват за вкъщи по 5 пакета сода наведнъж: Реших да попитам защо и сега и аз купувам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Италианците купуват за вкъщи по 5 пакета сода наведнъж: Реших да попитам защо и сега и аз купувам
1316
Снимков материал: pixabay.com
Италианците купуват за вкъщи по 5 пакета сода наведнъж: Реших да попитам защо и сега и аз купувам

Содата за хляб е бял прах с химическо наименование натриев бикарбонат. Хората обикновено се шегуват с него, че никога не свършва, това се случва, защото не всеки знае къде и как да го използва.

Сигурен съм, че след като прочетете тази статия, содата в дома ви ще свърши много по-бързо.

Основната способност е неутрализиране на киселината. Още в училище, по време на уроците по химия, ни казаха, че ако се изгорите с някаква киселина, трябва незабавно да измиете мястото на изгаряне с разтвор на сода и киселината ще се превърне във вода.

Когато киселината взаимодейства със содата, се отделя въглероден диоксид и то в големи количества.

Това може да се използва за почистване на запушени тръби. Изчакваме, докато водата изтече. След това изсипете гъст воден разтвор на сода в канала. И налейте отгоре оцет и бързо запушете канала. Агресивната бълбукаща течност под налягане ще омекоти запушването и след това ще го изплакнем с гореща вода.

Невъзможно е да си представим приготвянето на палачинки, пайове и други печива без сода за хляб. Сигурен съм, че този продукт ще се намери в кухнята на всяка домакиня.

Содата бикарбонат ще омекоти жилавото месо

За да направите жилавото месо по-меко и да се сготви по-бързо, трябва да го натриете със сода и да го поставите в хладилника за няколко часа. Непосредствено преди готвене месото се измива обилно под течаща вода и се готви в съответствие с рецептата.

Ако нямате време да чакате, тогава добавете буквално няколко щипки сода, докато готвите месото.

За да станат котлетите по-крехки и по-меки, в каймата се добавя и малко сода (на 1 кг кайма - на върха на ножа).

Содата бикарбонат ще направи омлета пухкав

Мечтаете ли за пищен омлет? Защо омлетът не е пухкав!?

За да бъде омлетът не само вкусен, но и пухкав и ефирен, трябва да добавите към него сода - щипка за 3 яйца.

Сода за приготвяне на сосове

Обикновената сода ще ви помогне да направите вкуса на соса още по-изразителен, богат и деликатен.
За да направите това, просто добавете щипка сода в сос 200 мл.

И ако приготвяте доматен сос, тогава малко сода ще премахне излишната киселинност и ще направи вкуса по-приятен.

Преработка на пресни зеленчуци и плодове

Незаменима част от нашата диета са плодовете и зеленчуците. Но не е тайна, че закупените продукти често се третират с токсични пестициди, за да предпазят растенията от насекоми и мухъл.

Накиснете плодовете във вода и сода. Достатъчно е да разтворите 1 ч.л.  към 500 мл течност и оставете плодовете или зеленчуците за 15-20 минути. След това изплакнете всичко обилно и подсушете. Съхранявайте измитите плодове и зеленчуци в хладилника. Така преработените продукти стават безопасни за употреба.

Харесаха ли ви съветите? Не забравяйте да споделите мнението си в коментарите, както и вашите трикове за почистване и вашите лайфхакове.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft