За коричката:
1/2 чаша с връх светлокафява захар
1 чаша овесени ядки (ситно смлени)
1 чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
100 гр. масло, разтопено и охладено
1 яйце, разбито
За йогурт-пълнежа:
1/4 чаша пудра захар
3 яйца
2 чаши домашно приготвено ванилово кисело мляко (може да използвате обикновено кисело мляко, като увеличите количеството захар с ¾ чаша и добавите ванилов екстракт)
кората на един лимон
3/4 чаша брашно
1 чаша накълцани пресни смокини
1/2 чаша пресни боровинки
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
Намазнете форма за пай с диаметър 22 см. и подвижно дъно с масло. В голяма купа смесете всички сухи продукти и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте добре, докато маслото поеме в сухите продукти, сместа не трябва да прилича на гладко тесто, а по-скоро на трохи. Притиснете сместа по дъното на формата за печене и оставете в хладилника за около 20-30 минути.
Загрейте фурната на 170C.
Печете коричката без да отваряте фурната за около 15 минути, отстранете я от фурната, намажете я с разбито яйце и я върнете обратно да се запече за още 7 минути, докато придобие блясък от яйцето. Оставете да се охлади напълно на стайна температура. Когато пайът е готов и охладен, пригответе плънката.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта за 3-4 минути, докато сместа се сгъсти. Внимателно добавете киселото мляко, смесено с лимонената кора и смляното индийско орехче, ако използвате ванилов екстракт – добавете и него. Пресявайте брашното внимателно върху сместа на 3 пъти, като непрекъснато разбивате, докато се поеме напълно. Излейте сместа в изпечената коричка, аранжирайте с плодовете в центъра и сложете във фурната на 170 градуса за около 30-35 минути, докато ръбчетата на кората станат златисто-кафява, а сместа изглежа втвърдена.
Оставете да се охлади напълно, преди да отстраните от формата.