Ягоди и кисело мляко - перфектният сладкиш! Има вкус на крем - толкова е нежен! Разбий, залей и изпечи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягоди и кисело мляко - перфектният сладкиш! Има вкус на крем - толкова е нежен! Разбий, залей и изпечи:
Ягоди и кисело мляко - перфектният сладкиш! Има вкус на крем - толкова е нежен! Разбий, залей и...
9680
Ягоди и кисело мляко - перфектният сладкиш! Има вкус на крем - толкова е нежен! Разбий, залей и изпечи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на ягодите би било жалко да не приготвите този много вкусен сладкиш , който ухае неустоимо на ягоди. С няколко съставки можете да приготвите сладост, за която всеки ще ви поиска рецептата. Ето какво ви трябва за най-вкусния йогурт-сладкиш с ягоди :

ягодов сладкиш с кисело мляко

Йогурт-сладкиш с ягоди

Продукти:

350 г универсално брашно

50 г захар

1 пакетче ванилова захар (10 г)

1 саше ванилова захар (16 г)

1 щипка сол

100 г високомаслено кисело мляко

180 г меко масло на стайна температура, нарязано на парчета

За крема: 

3 яйца

150 г захар

1 пакетче ванилова захар

70 г брашно

300 г високомаслено кисело мляко

И още:

500 г пресни ягоди, измити, обелени и нарязани (може и малини или смесени плодове)

Приготвяне:

В дълбока купа първо се смесват сухите съставки: в 50 г брашно се слагат 50 г захар, една щипка сол и едно пакетче ванилова захар. След това добавете пакетче бакпулвер и разбъркайте.

тесто с масло

В сухите съставки добавете 100 г кисело мляко и 180 г меко масло на стайна температура. Ако имате миксер с приставки за месене на тесто, месете няколко минути, докато съставките се комбинират.

тесто с миксер

Ако не, омесете на ръка, така че да комбинирате маслото с брашното, като го претриете през пръсти. В крайна сметка ще получите ронливо тесто като трохи, което макар и да изглежда, че се разпада, все пак се омесва добре. Ако вземете малко тесто и го стиснете в дланта си и то стане компактно като бучка, значи е добро.

маслено тесто

Ако се разпадне, добавете една-две супени лъжици мляко и го омесете отново. Разточете тестото малко върху работна повърхност, след което го поставете на дъното на тортена форма с диаметър 24 см и пръстен, предварително постлана с хартия за печене.

маслено тесто във форма

Разстелете тестото равномерно по дъното и леко го повдигнете по краищата. Изравнете дъното с дъното на чаша. Вземете вилица и набодете тестото, за да се изпече по-добре. След това поставете формата с тестото в хладилник да стегне и изстине за половин час.

маслена кора

набодено тесто

През това време пригответе крема: разбийте три яйца, след което започнете постепенно да добавяте захарта и ванилията. Разбивайте непрекъснато, докато яйцата се сгъстят като сметана и захарта се разтопи.

яйца и мляко

Добавете брашното и киселото мляко, след което продължете да разбивате, докато получите хубава гладка смес без бучки. В охладеното тесто се добавят ягодите, предварително измити, почистени и нарязани. Вместо ягоди можете да добавите малини или смес от горски плодове.

сладкиш с ягоди

Излейте сместа във формата, след което сложете сладкиша се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45-50 минути, но най-добре е да се следи печенето и да се проверява с клечка за зъби. Може да украсите изпечения йогурт-сладкиш с бита сметана, но няма нужда, много вкусен и красив е и само така.

йогурт сладкиш с ягоди

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft