ЙОГУРТ-ТОРТА С КАЙСИИ: Едновременно е кремообразна, сладка и освежаваща, а се приготвя бързо и лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЙОГУРТ-ТОРТА С КАЙСИИ: Едновременно е кремообразна, сладка и освежаваща, а се приготвя бързо и лесно
ЙОГУРТ-ТОРТА С КАЙСИИ: Едновременно е кремообразна, сладка и освежаваща, а се приготвя бързо и лесно
44672
ЙОГУРТ-ТОРТА С КАЙСИИ: Едновременно е кремообразна, сладка и освежаваща, а се приготвя бързо и лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имате нужда само от 6 съставки, за да направите тази йогурт торта с кайсии . Този сладкиш с кисело мляко и кайсии е истински летен хит, който трябва да опитате. Освен кайсии можете да използвате и всякакви други плодове, като процедурата по приготвяне остава същата.

Плодовете (особено кайсиите) придават сладостта на този сладкиш, крема сиренето (маскарпоне) и киселото мляко му придават кремообразната структура. Това е един превъзходен летен сладкиш , който освен че ще ви подслади, ще ви зареди с полезни витамини и минерали, спомагащи за правилното функциониране на организма.

Ако сте любители на кайсиите, трябва да знаете, че те са отговорни за мекотата на кожата и косата ви, но и много помагат за запазване здравето и качеството на визията ви. Освен всичко друго, те предотвратяват риска от сърдечни заболявания.

Насладете се на този летен плод, но не забравяйте да счупите няколко ядки и да хапнете вкусните и лечебни ядки. Ето какво ви трябва, за да направите нашата кремообразна торта с кайсии и кисело мляко :

Йогурт-торта с кайсии

Продукти (за форма за торта с диаметър 18-20 см):

7 кайсии

1 кофичка гъсто кисело мляко (250 г)

1 чаша крема сирене (маскарпоне, филаделфия или др.)

100 г нерафинирана захар (или обикновена)

3 цели яйца

40 г нишесте

Приготвяне: 

Измийте добре кайсиите под течаща студена вода, след което ги разполовете и отстранете семките. Нарежете ги на четвъртинки или по-малки парчета по желание. 

цели кайсии

кайсии на парчета

Застелете форма за торта (18-20 см) с хартия за печене отдолу и отстрани.

Разстелете две трети от кайсиите на дъното на формата (да покрие цялото дъно). 

кайсии във форма

В дълбока купа се слагат гъстото кисело мляко (или заквасена сметана), маскарпонето (по желание крема сиренето), захарта, яйцата и нишестето.

крема сирене в купа

смес с крема сирене

крем с филаделфия

Разбийте с кухненска (тел) бъркалка, докато всички съставки се смесят добре и се получи равномерна, гладка и хомогенна смес без бучки. 

крем за сладкиш

Изсипете получената смес във формата, а отгоре разпределете останалите парчета кайсии.

сладкиш с кайсии

йогурт сладкиш с кайсии

Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

йогурт торта

йогурт торта с кайсии

Оставете изпечения сладкиш да се охлади до стайна температура, след което охладете за няколко часа или за предпочитане цяла нощ в хладилник, преди да сервирате.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft