Кадаиф баклава

вход през zajenata.bg
Кадаиф баклава
admin
Добавена от: admin
21120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет готови тънки кори (400-500 г)
250 г суров кадиф
200 г разтопено масло
За плънката:
350 г счукани на ситно орехи
1 с.л. грис
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
За сиропа:
1 кг захар
1.5 л вода
1 пръчка канела
сок от 1 бр. лимон
1 щипка бахар

Пресните готови кори се разгъват внимателно. Върху най-горната се намазва обилно масло, ръси се от плънката (всичко от нея се смесва в купичка предварително) и най-отгоре се разстила пласт от суровия пресен кадаиф. Теглето го внимателно, с две ръце, равномерно, до самия край на корите. Количеството е около една шепа на руло. Хванете горните 2 кори с плънката и кадаифа и ги навийте на руло. Намажете обилно следващата кора с масло, сложете рулото върху нея и заедно с още една кора го навийте отново - едно руло се завива с 4 кори. Получават се няколко - 5 или 6 - дебели рула, които може да нарежете на големи или малки парчета. Нареждат се в намазнена тавичка и се пекат 30 минути на 180 С (370 F) или докато получат златист цвят.
Междувременно от зададените продукти се сварява за 10 минути сиропът - не пропускайте бахара, той после не се усеща. Изчакайте да се поохлади малко и залейте баклавата. Може да я сервирате след час, но най-хубава е на следващият ден.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft