Кадаиф по пловдивски
25 Май 2012
27507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кадаиф 0.500 кг
счукани орехови ядки 200 г (1 чаена чаша)
канела 5 г (1 чаена лъжичка)
прясно масло 125 г (1 пакетче)
за сиропа:
вода 1 л (5 чаени чаши)
захар 1 кг (5 чаени чаши)
сок от 1/2 лимон и лимонена киселина 1 г (на върха на ножа)
Кадаифът се разделя на две равни половини. Едната половина се разстила в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канелата. Отгоре се слагат парченца от маслото и се разстила останалият кадаиф. Пече се в слаба фурна до розово оцветяване. В това време се рпиготвя сиропът от захарта и водата, в който, след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена киселина. Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари