кадаиф 0.500 кг
счукани орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
канела 5 гр. (1 чаена лъжичка)
прясно масло 125 гр. (1 пакетче)
за сиропа:
вода 1 л (5 чаени чаши)
захар 1 кг (5 чаени чаши)
сок от 1/2 лимон
лимонена киселина 1 гр. (на върха на ножа)
Време: 1 час
Кадаифът се разделя на две равни половини.
Едната половина се разстила в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канелата.
Отгоре се слагат парченца от маслото и се разстила останалият кадаиф.
Пече се в слаба фурна до розово оцветяване.
В това време се приготвя сиропът от захарта и водата, в който, след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена киселина.
Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп.