Кадаиф с фъстъци
25 Февруари 2014
8878
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Кадаифът се разстила на работния плот и се залива с разтопеното масло. В правоъгълна тавичка се слага половината от кадаифа и се разстила добре с ръце.
Отгоре се разпределят фъстъците и върху тях - останалата част от кадаифа. Отново се разстила с ръце.
Пече се на 170 градуса, докато се зачерви малко отгоре - около половин час.
За сиропа: захарта се сварява с водата (7-8 минути), добавя се нарязаният на кръгчета лимон и се оставя да изстине.
Хладкият кадаиф се залива с хладък сироп. Не се сипва целият сироп на веднъж, а черпак по черпак.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари