Кадаифът е кралски десерт, ако знаеш как да го приготвиш! Перфектната рецепта за сочен и сладък кадаиф:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кадаифът е кралски десерт, ако знаеш как да го приготвиш! Перфектната рецепта за сочен и сладък кадаиф:
Кадаифът е кралски десерт, ако знаеш как да го приготвиш! Перфектната рецепта за сочен и сладък...
53336
Кадаифът е кралски десерт, ако знаеш как да го приготвиш! Перфектната рецепта за сочен и сладък кадаиф:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Стар и сякаш малко позабравен десерт, кадаифът е достоен и за кралската трапеза, стига да е приготвен правилно. Трябва да е сладък и сочен, така че всяка хапчица да се топи в устата, а орехите да хрупкат приятно.

Предлагаме ви да опитате тази много сполучлива рецепта за Перфектния кадаиф, с който успешно може да заместите сладкиша за всеки празник:

Перфектният кадаиф

Необходими продукти:

  • 1 опаковка кадаиф
  • 200 г масло
  • 5 супени лъжици олио
  • 400-500 г орехи

За сиропа:

  • 1 кг захар
  • 3 броя лимон и вода

Начин на приготвяне:

Маслото и олиото се загряват, докато маслото се разтопи и се затоплят на котлона. Смелете едро орехите, а ако не можете, смелете половината и нарежете половината на дъска с остър нож.

Пригответе тава с диаметър 30 см, малко по-дълбока. В тавата се слага половината кадаиф и се разстила добре, като се внимава да не се натроши. Тавата не е необходимо да се намазнява предварително. С една трета от горещото масло внимателно полейте кадаифа и разпределете равномерно ядките.

суров кадаиф

орехи в кадаифа

Останалият кадаиф се разпределя върху орехите и леко се притиска с длани, за да влезе хубаво в тавата. Залейте с останалата част от маслото и олиото. Включете фурната на 170 градуса и сложете кадаифа да се пече около час.

кадаиф с орехи

кадаиф в тава

Ако фурната ви е прекалено гореща, намалете температурата на 160 градуса. Кадаифът е изпечен, когато започне да "ходи" по тавата, т.е. когато започне да се отдръпва от стените на тавата. Веднага след поставянето на кадаифа във фурната започва приготвянето на сиропа.

Сиропът трябва да е плътен и това е от ключово значение за успешно приготвения кадаиф. Сложете захарта в тенджера и добавете вода, колкото да покрие захарта и един пръст отгоре. Слага се и малко лимон, нарязан на кръгчета. Когато сиропът заври, намалете температурата и оставете да ври още 15 минути.

сироп кадаиф

След това изключете котлона и оставете тенджерата настрана. Когато кадаифът се изпече, извадете го от фурната и го оставете да се охлади за около 10 минути. Сиропът е още топъл и с него кадаифът се залива бавно с черпак. Залейте го с три пълни черпака, като изливате сиропа на тънка струйка, бавно и равномерно.

сиропиране кадаиф

Сложете сиропа отново на котлона и оставете да поври още три минути, след което го свалете отново и докато е още горещ, залейте кадаифа по същия начин. Отново три черпака и много тънка струя. Останалия сироп оставете леко да изстине, преди да залеете кадаифа напълно.

Най-добре е да направите това с лъжица. Сиропът няма да е захаросан заради лимона. Оставете кадаифа да изстине на стайна температура, покрийте го с фолио и оставете на хладно, а след това в хладилник. 

тава с кадаиф

Забележка: Може да изглежда сложно, но всъщност не е. Изисква само време и ангажираност. Сервира се добре охладен.

кадаиф парчета

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft