Днес ще ви дадем рецептата за най-вкусния и качествен ванилов крем , който е подходящ за всякакви сладкиши. Домашно приготвения ванилов крем няма равен - в това всички ще се съгласят, а ако го приготвите така, със сигурност ще пожънете голям успех.
Кремът има консистенция на кадифе и не няма торта, на която да не е идеалното допълнение! Ето и рецептата за кадифен ванилов крем за всякакви сладкиши:
Кадифен ванилов крем
Продукти:
400 мл прясно мляко
400 мл 35% заквасена сметана
100 мл кондензирано мляко
3 жълтъка
5 супени лъжици обикновено брашно
80 г захар
100 г масло
Няколко капки ванилова есенция
Приготвяне:
Загрейте млякото, заквасената сметана и кондензираното мляко на слаб огън. Смесете жълтъците със захарта в купа.
Добавете брашното към почти горещото мляко и разбъркайте добре, за да няма бучки.
Когато млякото започне да кипи, дръпнете настрана, добавете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Върнете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Когато кремът се сгъсти, отстранете от пламъка и добавете ваниловата есенция.
Щом се охлади до стайна температура, добавете размекнатото масло. Разбъркайте до идеалната консистенция и гарнирайте с него любимия си сладкиш.