Рачешките рулца са вкусен и достъпен продукт, който можете да закупите във всеки магазин. Но, за съжаление, рядко намираме интересни рецепти с тази съставка. Може би най-известната е салата от раци с яйце и консервирана царевица. Но дори тя е скучна. Днес ще ви научим как да приготвите Кадифена салата , в която ще се влюбите от първата порция.
Идеална е за всеки голям празник и със сигурност гостите ще ви искат рецептата, защото ще "унищожат" вкусотията още преди да сте я сервирали на масата!
Кадифена салата с рулца от раци
Салатата с рулца от раци и яйце е много нежна и ефирна. Всичко това благодарение на умело подбраните продукти и начина им на приготвяне. Настърганите картофи, яйцето, сиренето и морковите й придават невероятна консистенция. Ако вече имате продуктите, непременно я пригответе още днес!
Продукти:
2 картофа
2 яйца
7 рулца от раци
70 гр.
1 морков
майонеза на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
Сварените с обелките картофи обелете и настържете на едро ренде. Сложете ги като първи слой в купата върху лист маруля, посолете и покрийте с мрежа от майонеза.
Твърдо сварените яйца се настъргват на едро ренде и се нареждат върху картофите. Посолете и покрийте с майонеза.
Нарежете рулцата от раци и ги наредете на следващия слой, покрийте с мрежа от майонеза.
Следващият слой е настъргано сирене, покрито с мрежа от майонеза.
Накрая поръсете салатата със сурови моркови, настъргани на едро ренде. Зеленчукът се посолява по желание и се намазва с майонеза.
![кадифена салата](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/thumb(69).jpg)