Кадънки - лесни сиропирани сладки от Ориента

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Кадънки - лесни сиропирани сладки от Ориента
Кадънки - лесни сиропирани сладки от Ориента
admin
Добавена от: admin
160369
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 литър прясно мляко
250 гр. грис
1 бакпулвер
4 яйца
3 супени лъжици олио
750 гр. захар (за сиропа)
700 мл вода (за сиропа)
1 ванилия (за сиропа)

Първо се сварява сиропът, за да изстине, докато се правят кадънките. 
Поставя се 1 литър мляко на огъня да заври. Щом заври, се добавят 3 супени лъжици олио, сваля се настрана и малко по малко се добавя грисът, като се бърка постоянно, за да не се образуват бучки. Връща се на слаб огън и се бърка още малко до гъста смес. Сместа се оставя да се охлади (да е хладка) и се добавят яйцата - едно по едно, като след всяко се разбърква добре, а след това - и бакпулверът. С мокри ръце се правят топки, сплескват се леко и се редят в намазана с олио тава. 
Поставят се в предварително загрята фурна на 200 градуса за първите 15 минути, а след това фурната се намалява на 150 градуса. Пекат се около 25 минути, за да получат красив златист цвят. След това фурната се изключва и кадънките се оставят вътре още 1 минута, преди да се извадят. Заливат се със студения сироп, докато са горещи. Оставят се хубаво да попият сиропа.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft