5 яйца
15 с.л. захар
1 чашка (100 мл) олио
1 чашка (100 мл) прясно мляко
1 бакпулвер
18 с.л. брашно
За плънката:
1 л прясно мляко
250 гр захар
2 пак. ванилена захар
6 1/2 с.л. густин (или обикновено нишесте)
185 гр масло
около 200 гр кокос
50-100 гр. шоколад
2-3 с.л. масло за шоколада
Хубаво се разбиват яйцата със захарта. Добавят се олиото и млякото, и най-накрая - смесеното с бакпулвера брашно. Сместа се прехвърля в намазнена тавичка (може да покриете и с хартия за печене) и се слага във фурната. Температурата е умерена - около 180 градуса, необходими са около 15 минути. Щом е готов блатът, се оставя да се охлади, и с ракиена чашка се изрязват кръгчета.
Густинът (нишестето) се разтваря в част от млякото и се добавя към останалото врящо мляко (към което предварително сте добавили захарта), докато се получи гъстичък крем. В топлия крем се разбива маслото, докато стане гладка сместа. Ароматизира се с ванилията.
Кръгчетата тесто се слепват две по две с крема. Отстрани също се намазват с крем и се овалват в кокоса. Отгоре се заливат с разтопения с маслото шоколад.