Казват, че нашето си е най- хубаво, но тия гърци съм ги признала, как я правят само, ум да ти зайде

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Казват, че нашето си е най- хубаво, но тия гърци съм ги признала, как я правят само, ум да ти зайде
Казват, че нашето си е най- хубаво, но тия гърци съм ги признала, как я правят само, ум да ти зайде
38345
Казват, че нашето си е най- хубаво, но тия гърци съм ги признала, как я правят само, ум да ти зайде
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими съставки:

кайма– свинска, телешка или смес 700 гр.

патладжани

– 5 бр. картофи

– 7 бр.

тиквички

– 7 бр. домати

– 3 бр. лук

– 1 глава чесън

– 4 скилидки канела

– 1/3 ч. л. карамфил

– 1/3 ч. л. черен пипер риган бульон

– пилешки 1 кубче сос

– бешамел готов1 пакет

олио 

 

Начин на приготвяне:

Обеленият и ситно нарязан лук се запържва заедно с чесъна до омекване, след което се добавя каймата. Сместа се запържва леко като разбърква постоянно, за да не се залепят парченцата кайма. Задушава се с доматите, като се добавят подправките – 1/3 ч. л. канела, 1/3 ч. л. карамфил, сол на вкус, черен пипер, риган. Оставя се да ври на слаб огън докато остане на мазнина. Измитите и почистени зеленчуци се нарязват на кръгчета (0, 5 – 0, 7 см. за патладжаните и тиквичките, а за картофите 0, 3 – 0, 4 см) и се запържват докато порозовеят. Оставят се настрана, за да се отцеди олиото. Ако трябва да приготвите сами бешамела (3-4 с. л. брашно и 1 л. прясно мляко, 1 яйце) запържете брашното с малко олио, като разбърквате непрекъснато. Добавете млякото и продължете да разбърквате докато се сгъсти (стане на крем), добавете пилешкия бульон, малко черен пипер, 1 скилидка чесън, бучка бяло сирене. След като поизстине, добавете разбитото яйце. Отцедените от мазнината зеленчуци се нареждат в средно голяма тава – най – отдолу картофите, непосредствено върху тях патладжаните, плънката, която разстиламе равномерно, тиквичките и бешамела. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за около 1.5 часа. Сервира се нарязано на парчета със стайна температура

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft