3 парчета бекон
1 супена лъжица масло, разтопено
3/4 чаша кубети/хлебни кубчета
1/2 чаша настърган кашкавал
1-1 / 2 яйца
1/4 чаша прясно мляко
1/4 червена пиперка, нарязана
3/4 чаена лъжица горчица
сол и черен пипер на вкус
1. Първо запържете бекона, докато получи по-тъмен цвят и стане хрупкав, а след това го извадете от тигана и го поставете настрана.
2. Загрейте фурната на 165 градуса.
3. Разтопете маслото на огъня, вземете тава за печене и я намажете с много малко масло. Подредете кубетите, а след това излейте върху тях разтопеното масло. Наръсете с настърган кашкавал.
4. Поставете яйцата в дълбок съд и ги разбийте разбърква, докато белтъците и жълтъците се съединят. Добавете млякото, червената пиперка, горчицата, сол и черен пипер, и разбъркайте, докато всичко стане на хомогенна смес. Изсипете сместа върху кашкавала и кубетите и отгоре разпределете малки парченца от вече изпържения бекон.
5. Печете ястието около 40 минути във вече затоплената фурна. Извадете от фурната и оставете за 10 минути да се охлади, преди да сервирате.