Кайма + картофи и кисело мляко= на най- вкусното нещо, което сте хапвали в последно време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кайма + картофи и кисело мляко= на най- вкусното нещо, което сте хапвали в последно време
Кайма + картофи и кисело мляко= на най- вкусното нещо, което сте хапвали в последно време
44200
Кайма + картофи и кисело мляко= на най- вкусното нещо, което сте хапвали в последно време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Картофена баница с кайма на фурна е нещо ново за вас, но определено тази рецепта ще ви зарадва. Стъпките за готвене са прости и ясни, а съставките могат да бъдат намерени във всяка кухня. Е, кой би отказал такъв месен шедьовър ?

 

Съставки

Майонеза 200 гр

Кисело мляко 4 с.л. 

Бакпулвер 2 ч.ч.

Пшенично брашно 500 гр

Масло 150 гр

Сол 1,5 ч.л.

Телешка или свинска кайма 200 гр

Лук 2 бр.

Картофи 2 бр.

Вода 4 с.л. 

Слънчогледово олио 3 с.л. 

Яйчен жълтък 1 бр

Мляко 1 ч.л.

 

Подготовка

Първата стъпка е приготвянето на тестото. В дълбок съд смесете майонезата с бакпулвера, добавете към тях киселото мляко. Разбъркайте. Отделно настържете маслото на едро ренде.
Паресейте брашното и добавете към маслото, добавете 1,5 ч.ч. сол. След това изсипете майонезената маса в брашното. Замесете меко тесто. Разделете го на 2 топки. Опаковайте ги в торби и ги приберете в хладилника. 


Тестото ще бъде готово след 40 мин. Междувременно пригответе пълнежа. Смесете каймата в купа с фино нарязани на кубчета картофи. Изпратете нарязан лук там.

Посолете пълнежа, добавете малко кимион, вода и растително масло. Разбъркайте. Върху набрашнена повърхност разточете едно от топчетата тесто на слой.


Поставете слой с дебелина около 5 мм в съд за печене. Използвахме форма 25 х 15 см.

Отрежете стърчащите ръбове. Полезни са за декорация.

Изсипете и изравнете пълнежа. По същия начин разточете и втората топка тесто. Покрийте пълнежа с месо с получения слой. Закрепете краищата на двата слоя. 


 Можете да направите ленти с вилица, а заготовката да украсите със сусам. Но първо намажете тестото с жълтък, разбит с мляко.

Печете вкусотията с кайма и картофи за 35–40 минути във фурна, загрята до 170 градуса. Оставете да се охлади за 10 минути. Нарежете го на квадратчета и сервирайте. 

Ако решите да направите това ястие по тази рецепта, време е да поканите приятелите си. Не можете да се справите сами! с такава вкусотия

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft