Нашето днешно месо предястие се основава на рецептата за американски хляб с мляно месо - митлоф. В оригиналната рецепта каймата се подрежда в правоъгълна форма, повърхността се намазва с доматен сос, за да остави вкусна коричка, и се пече. Варените яйца или зеленчуци често се поставят вътре.
Рецептата е безспорно отлична, но ще тръгнем по друг път!
Важно! В мляното месо не добавяме никакви яйца или хляб, с една дума, нищо обвързващо. За да стане хомогенна структурата, масата трябва да бъде приготвена правилно. Извадете каймата от купата и я хвърлете на масата. Извършете процедурата за 5 минути.
Съставките
Кайма свинска 500 g
Мляно говеждо месо 300 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
печурки 100 g
Твърд кашкавал 2 с.л. л.
моцарела 100 150 g
магданоз 1 супена лъжица
подготовка
Комбинирайте месото в голяма купа, добавете сол, черен пипер, нарязани гъби. Добавете настърган твърд кашкавал, магданоз, разбъркайте добре.
Внимателно разбийте каймата. След това поставете тази маса върху лист пергамент, разпределете, за да направите правоъгълна торта. Поставете резени моцарела в центъра.
Завийте краищата на пергамента, оформете ролка, компактна. Внимателно прищипете краищата на месото, така че сиренето да не изтиче при печене.
Увийте хляба с още 2-3 слоя пергамент, завържете краищата, за да направите бонбон. Печете на 180 градуса за 45-50 минути. Охладете готовия хляб, оставете го в хладилник за 2-3 часа или пък хапвайте топло както предпочитате
Сочно, нежно и 100% естествено руло ще замени всякакви колбаси и пушени меса . Не се руши, не се разпада. Ако месото ви е прекалено сухо може да добавите 100-200 г бекон, усукан през месомелачка.