кайма - 1 кг смес
яйца - 5 броя
хляб - 2 филии, сух
лук - 2 глави
прясно мляко - 1 ч.ч.
сметана - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 к.л.
брашно - 2 ч.л.
черен пипер
червен пипер
мащерка - 1/2 ч.л. суха
чубрица - 1 ч.л.
сол
кашкавал - за поръсване
Задушете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. В голяма купа смесете каймата с 2 яйца, накиснатите във вода и отцедени филии хляб, мащерката, чубрицата и сол, черен и червен пипер на вкус.
Омесете каймата, като добавите и запържения лук. Разстелете я в намазнена тава и сложете да се пече на умерена фурна, докато мляното месо смени цвета си.
Разбийте 3 яйца с прясното мялко и сметаната, добавете брашното и бакпулвера, малко сол и черен пипер на вкус. Залейте с тази смес позапечената кайма, върнете във фурната да се пече докато стегне и придобие лек загар.
Извадете и веднага поръсете с настърган кашкавал. Оставете ястието така или сложете да се запече кашкавалът.