Кайсиева торта с плодове от компот

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кайсиева торта с плодове от компот
Кайсиева торта с плодове от компот
admin
Добавена от: admin
37727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кайсии - 1 буркан компот
яйца - 10 жълтъка + 10 белтъка
захар - 2 ч.ч.
брашно - около 3 ч.ч.
бакпулвер - 2 пакетчета
лимони - 2 с.л. лимонов сок
вода - 2 ч.ч., за крема
захар - на вкус, за крема
брашно - 5 с.л. за крема
ванилия - 2 броя, за крема

Отцедете кайсиите от компота добре, след което ги подредете на дъното на намазнена и набрашнена тава. За първия блат разбийте 5 жълтъка с чаша захар и прибавете постепенно 1 и 3/4 ч.ч. брашно, пресято с пакетче бакпулвер. Прибавете след това внимателно 5 белтъка, разбити на сняг с 2-3 капки лимонов сок. Изсипете сместа върху кайсиите и сложете да се изпече за половин час.

Пригответе втори блат по същия начин със същите количества продукти. Докато се пече направете крема за тортата с кайсии. Прибавете към сока от компота 1 ч.ч. вода, захар на вкус и около 5-6 равни лъжици брашно. Сложете сместа на котлона и я бъркайте, докато се сгъсти. Свалете соса и продължете да го разбърквате, докато се охлади.

В поднос обърнете първо блата без кайсиите, намажете го с половината от крема и сложете отгоре блата с кайсиите (плодовете от горната страна). Намажете тортата с останалата част от крема. Направете украса по желание и оставете на хладно за поне 5-6 часа. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft