2 ч. ч. орехи
1 ч. ч. фурми без костилки
½ ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
250 г сушени кайсии
1 ч. ч. белени бадеми
½ ч. ч. кокосови стърготини
3 с. л. кленов сироп, сироп от агаве или мед
½ ч. ч. едро смлени орехи или бадеми за овалване
Орехите се смилат с кухненски робот на ситно. Слагат се нарязаните фурми, канелата и индийското орехче и се мели, докато се получи тесто. Ако има нужда, се добавя 1 с. л. вода.
Кайсиите се накисват в студена вода за 2 часа.
Бадемите се накисват в студена вода за 3 часа.
Бадемите се смилат в кухненски робот заедно с кокосовите стърготини. Добавят се кайсиите и кленовият сироп.
Сместа от орехи и фурми се разточва на правоъгълник върху лист хартия за печене. Отгоре се нанася на тънък слой кайсиевата смес. Всичко се завива на стегнато руло. Овалва се в ядките, завива се стегнато в хартия за печене и се охлажда за 4 часа в хладилника. Нарязва се на резенчета.